Dezinfekcija z ozonom

Naše podjetje uvaža naprave za dezinfekcijo prostorov, prezračevalnih prostorov in vodovodov z ozonom (BREZ DRAGIH IN OKOLJU ŠKODLJIVIH KEMIKALIJ).

Naprava v prostor vpihuje čisti ozon (O3), ki uničuje viruse, bakterije, plesen, alge in vonjave, prostor pa ostane svež in poln kisika. Molekule ozona prodrejo tudi v najmanjše špranje v prostoru.

Ozon (O3) ima v zraku življensko dobo približno dve uri v vodi pa 4 minute, nato pa razpade na O2 – čisti kisik. Na ta način se izognemo stranskim učinkom razkuževanja v obliki polucije okolja.

Različica vodne naprave v vodo oddaja ozon, ki ga nato pršimo na okužene površine. V vodovodih lahko nadomestimo klor.

Po našem mnenju bi vam naprave za dezinfekcijo z ozonom izdatno olajšale zagotoviti ustrezno higieno in svežino v vaših prostorih.

Napravo enostavno postavite v prostor, jo priključite na elektriko, prostor zatesnite in počakate. Za dezinfekcijo prostora do 50m3 je potrebno približno 15 minut in 15 minut za razgradnjo odvečnih molekul O3 v O2.

Naprave so prenosne, nudimo pa jih v različnih velikostih za prostore od 50 do 200m3.

Ozoniranje je primerno v različnih okoljih in za različne namene, spodaj pa navajamo nekaj najbolj pogostih načinov uporabe.

Hotelske sobe in apartmaji

Hotelski in apartmajski gosti imajo različne življenjske stile, vsi pa se želijo nastaniti v prostoru, ki je brezhibno očiščen. V ta namen vam ponujamo ozoniranje.
Namesto uporabe za človeka in naravo škodljivih kemičnih snovi uporabimo naravni plin ozon, ki je močan oksidant. V času odsotnosti gostov namestimo električno napravo in jo vključimo. Postopek traja največ 3 ure, medtem pa se lahko posvetimo drugim opravilom, saj vse ostalo poteka samodejno. Tako ni potrebno kupovati dragih kemikalij, ki so praviloma škodljive za okolje, poleg tega pa prihranimo čas.
V apartmajih s kuhinjo, se lahko pojavijo trdovratni vonji po kuhanju, pečenju in zažganem. Ozoniranje se je izkazalo kot učinkovit način, da se odstrani tovrstne vonjave.

Osebni avtomobili, kombiji in avtobusi

V vozila lahko prodrejo bakterije, glivice in ostali mikroorganizmi. Ti lahko poleg neprijetnega vonja v notranjosti vozila pri marsikaterem človeku sprožijo neprijetne alergične reakcije kot je kihanje, kašljanje in solzenje.
Veliko mikroorganizmov v notranjost vozila prodre skozi klimatsko napravo. V notranjem filtru (ki prečiščuje umazanijo, prah, pelod in podobno) se mikroorganizmi pogosto in radi tudi ugnezdijo. Del klimatske naprave je tudi uparjalnik, ki je težko dostopen in je idealno gojišče (vlažno, temno) za bakterije in glivice. Ker je ozon plin, doseže tudi notranjost teh težko dostopnih predelov in jih dezinficira.

Storitev in naprava je primerna zlasti za avtopralnice in čistilne servise, ki želijo svojim strankam zagotoviti tudi dezinficirano vozilo. Priporočamo tudi občasno uporabo v turističnih kombijih in avtobusih, saj menimo, da se bodo zlasti na daljših potovanjih izkazale prednosti uporabe ozona v celotnem vozilu.

Uporabniki klima naprav

Prostori, kjer se uporablja klima naprava (split-sistemi): v notranjih enotah se na lamelah začne nabirati kondenz (zaradi znižanja relativne vlage), kar lahko vodi do pojava neprijetnih vonjav. Ker je ozon v plinski obliki lahko prodre tudi v sicer nedostopne dele lamel.

Total Page Visits: 2410 - Today Page Visits: 2