Samogradnja hišne prezračevalne naprave

Samogradnja hišne prezračevalne naprave s prenosnikom toplote se zdi včasih dosti bolj preprosta kot dejansko je. Težava je pri samih rešitvah, vedno na podlagi skupnih izkušenj naših in pooblaščenih monterjev pridemo do dosti bolj varnih in elegantnih rešitev. Težava pri samogradnji nastane, ko je potrebno izvrtat preboje večjih dimenzij Φ125, Φ160 in Φ180 mm. Taki preboji so skoraj nemogoči brez specialnega orodja za vrtanje. Najpomembnejše če imate izkušnje na inštalacijskem področju, je potrebno upoštevati še več predpisov, ki veljajo na področju prezračevanja.

Hišne prezračevalne naprave Brink so primerne za uporabo v stanovanjsjkih in hišnih objektih. Pri inštalaciji vključno s samogradnjo je nujno upoštevati požarno varnost in požarno varnost pri sočasni uporabi obratovanja s kurišči, prezračevalnimi napravi in kuhinjskimi napami (ZIV). Kurišča katera imajo zajem iz prostora morajo imeti vsaj eno okno ali vrata na prosto. Pri postavitvi naprave moramo paziti, da je naprava v prostoru v katerem ne pade temperatura pod 3 °C.

Pogosta napaka samogradnje hišnih prezračevalnih naprav so odstopanja od priporočene izvedbe, neoptimalna izvedba kanalov in neugodni obratovalni pogoji zmanjšujejo zmogljivost naprave.

Cena z montažo in brez nje je podobna, ker če kupite samo napravo s cevmi se Vam obračuna 22% DDV, če vam pa izvedbo in prodajo ponudi inštalater se vam obračuna 9,5% DDV.

Pooblaščenega inštalaterja lahko povprašate tudi za dodaten popust in tako dobite napravo z montažo po enaki ceni kot brez nje.

sky_150

Total Page Visits: 303 - Today Page Visits: 2