Izolacijske plošče

PROMATECT MC je notranja toplotna, vlago odporna in ognjevarna izolacija, ki ščiti pred nastankom zidne plesni in vlago v stanovanju.
Z oblogo s ploščami Promatect MC plesen izgine in se nikoli več ne pojavi! Idealno za preureditev neuporabnih vlažnih prostorov, v zdrav bivalni prostor. Prostor je takoj uporaben za bivanje.
Napovedali smo vojno vlagi in strupeni zidni plesni. Pridružite se nam in kar največ prispevajte za svoje zdravje.

Preberite več:
Izolacijske plošče Promatect MC zaradi svojih izjemnih izolativnih lastnosti:
• preprečujejo uhajanje toplotne energije iz zgradbe,
• bistveno znižajo stroške ogrevanja,
• spadajo v najvišji možni razred negorljivosti (A1),
• preprečujejo nastanek kondenza in posledično tudi zidno plesen.

Pri stenah, kjer je prisotna zidna plesen ali izločeni solitri z odstopanjem materiala, pomislimo najprej na estetski videz. Le malo pa se jih zaveda o škodljivosti vlažnih sten, še posebej pa zidne plesni za zdravje.
Zidne plesni oddajajo veliko spor, ki jih z vdihavanjem zraka absorbira človeški ogranizem. Posledice so nastanki astme, alergije in drugih obolenj, ki vplivajo na delovanje človeškega organizma.
Zdravstveno neoporečnost plošč Promatect MC je preveril in potrdil Inštitut za gradbeno biologijo iz Rosenheima v Nemčiji.

 

Zakaj odpraviti zidno plesen s ploščami Promatect MC?

Pri poskusih odpravljanja zidne plesni v stanovanju smo največkrat priče uporabi različnih premazov, ki naj bi plesen zatrli. Takšen način odstranjevanja pa je kratkotrajne narave saj ne reši problema nastanka. Kaj kmalu smo priče ponovnemu pojavu zidne plesni in običajno še v večjem obsegu.
Trajno in naravno rešitev pa ponuja sistem izolacijskih plošč Promatect MC, ki so iz povsem naravnega materiala (kalcijev silikat) z visoko difuzijsko odprtostjo in higroskopičnostjo.
Celotni sistem je tudi negorljiv (razred A1), kar je zelo pomembno v primeru nastanka požara v prostoru.

Toplotna izolacija notranjih sten – s ploščami Promatect MC
Poleg ostalih izjemnih lastnosti – negorljivosti, ekološkosti, neškodljivosti zdravju, paroprepustnosti in preprečevanja vlage in zidne plesni – nudijo izolacijske plošče Promatect MC tudi toplotno izolativnost.
Zaradi toplotne izolativnosti (λ = 0,053 W/mK) plošče Promatect MCpreprečujejo prehajanje toplote preko notranjih sten ter s tem tudi prispevajo k prihranku energije.

Plošče Promatect MC zmanjšujejo toplotne izgube!

Izolacijske plošče Promatect MC zaradi svojih izjemnih izolativnih lastnosti:

  • nudijo učinkovito notranjo toplotno izolacijo,
  • preprečujejo uhajanje toplotne energije iz notranjosti,
  • zmanjšajo toplotne izgube,
  • bistveno znižajo stroške ogrevanja.

Na ta način imamo ugodno mikroklimo v prostoru tako pozimi, ko plošče Promatect MC ščitijo stanovanje pred mrazom, kot tudi poleti, ko ga ščitijo pred vročino.

Nič več hladnega sevanja sten!

Promatect MC je dober izolator, saj ima nizek faktor toplotne prevodnosti(lambda=0,053 W/mK).
Istočasno plošče omogočajo pozimi višjo temperaturo površine sten in s tem preprečujejo nastajanje kondenza ter zidne plesni.
Posledica je suha površina sten brez hladnega sevanja ter nižja poraba energije.

Prihranek energije – manjši stroški
Notranja toplotna izolacija s ploščami Promatect MC prinaša velike prihranke energije in s tem zmanjšanje stroškov za ogrevanje in hlajenje, saj je potrebno dovajati manj energije, s tem pa to pomeni tudi skrb za okolje, saj bo zaradi izoliranosti ogrevanje stanovanja povzročilo znatno manjši izpust škodljivih snovi v okolje.

 

Kako delujejo izolacijske plošče Promatect MC?

Izolacijske plošče Promatect MC so toplotna, ognjevarna in vlago odporna zaščita, ki se namesti na notranji strani problematičnih sten.

  • Zaradi toplotne izolativnosti (λ = 0,053 W/mK) preprečujejo prehajanje toplote preko sten – s tem plošče Promatect MC zmanjšujejo stroške ogrevanja.
  • Istočasno omogočajo pozimi višjo temperaturo površine sten in s tem preprečujejo nastajanje kondenza.
  • Zaradi izjemnih lastnosti vpijanja, skladiščenja in izhlapevanja vlage izolacijske plošče Promatect uravnavajo ustrezno vlažnost v prostoru.
  • Površina plošč Promatect MC je na dotik vedno suha, obenem pa ni več hladnega sevanja sten.
  • Alkalnost materiala preprečuje nastajanje zidne plesni in raznih vrst gob, saj te za svojo rast potrebujejo kislo podlago.
  • Obenem je to povsem NARAVNA rešitev, saj so plošče MC izdelane iz naravnega materiala – kalcijevega silikata (krede).

Pomembno: za učinkovito odpravo plesni je potrebno pravilno prezračevanje prostorov – večkrat na dan pri povsem odprtih oknih (odvisno od letnega časa: pozimi za nekaj minut, poleti za do 30 minut).

Kako Promatect MC preprečuje nastanek kondenza?

Prehajanje toplote preko stene in toplotnih mostov povzroči, da zaradi nizke temperature
površine stene pride do kondenza:

Ko steno izoliramo s ploščami Promatect MC, so toplotne izgube le neznatne,
temperature površine stene so mnogo višje in ni pogojev za nastanek kondenza:

Izjemne funkcije izolacijskih plošč Promatect MC?

Vpijanje vlage
Promatect MC aktivno vpija vlago iz stene, katero saniramo oziroma sušimo. S tem zmanjšamo tudi količino kondenza v steni.
Poroznost in higroskopičnost omogoča porazdelitev vlažnosti po celotnem volumnu plošč. Tako ne prihaja do lokalnih preobremenitev z vlago (vlažne stene), površina za sušenje pa je bistveno povečana.

Skladiščenje vlage
Promatect MC lahko sprejme 200 litrov vode na površini 10 m2. Za odstranitev problema zadošča plošča MC debeline 25 mm. V spodnjih tabelah si lahko ogledate meritve količine kondenza v litrih v odvisnosti od materiala, iz katere je stena.

Izhlapevanje vlage
Difuzijska odprtost omogoča uravnavanje ustrezne vlažnosti v prostoru, saj je vlaga razporejena po vsej površini ploščePromatect MC. Površina za sušenje je tako bistveno povečana in stena je zelo hitro suha, saj vlaga iz plošč pri suhem zraku v prostoru izhlapeva v okolico. Pri tem je pomembno, da je površinska obdelava izdelana iz paropropustnih zaključnih slojev (silikatna barva).

Toplotna izolacija
Posušeni steni se izboljšajo tudi toplotno izolativne lastnosti. Promatect MC je dober izolator, saj ima faktor toplotne prevodnosti nizek (lambda=0,053 W/mK). Posledica je suha površina, brez kondenza in nižja poraba energije.

Alkalnost
Za rast plesni je potrebna kisla do nevtralna podlaga (PH od 4,5 – 6,5). Plošče Promatect MC so alkalne in imajo PH 10. Zato na njih ne more rasti plesen ali gobe.

Naravni material
Izolacijske plošče Promatect MC so izdelane iz naravnega materiala – kalcijevega silikata (krede).

Neškodljivost zdravju
Vpliv plošč Promatect MC na zdravje je preveril inštitut za gradbeno biologijo iz Rosenheima v Nemčiji in izdal ploščam ustrezno potrdilo o zdravstveni neoporočenosti.

Negorljivost
Izolacijske plošče Promatect MC so negorljive, dosegajo najvišji razred negorljivosti A1.

Paroprepustnost
Plošče Promatect MC so izdelane iz paroprepustnega materiala, ki omogoča prehajanje vodne pare, zato ni pogojev za nastanek plesni.

Prihranek energije – manjši stroški
Notranja toplotna izolacija s ploščami Promatect MC prinaša velike prihranke energije in s tem zmanjšanje stroškov za ogrevanje in hlajenje, saj je potrebno dovajati manj energije, s tem pa tudi poskrbite za manjše onesnaževanje okolja.

Total Page Visits: 1004 - Today Page Visits: 4